×

Logowanie do Strefy nauczyciela


Zapomniałeś login?


Zapomniałeś hasło?

Strefa Rodzica

Statuty, regulaminy, procedury, zebrania, dzwonki itp... Więcej...

MENU OBIADOWE - stołówka szkolna

Wypożyczalnia rowerów trójkołowych

Regulamin, dokumenty, informacje... Więcej

Punkt konsultacyjny

Punkt konsultacyjny dla rodziców i nauczycieli. Więcej...

Jesteśmy na Facebook

Jesteśmy też tutaj!

Zespół Szkół Nr 3

ZSnr3 Zapoznaj się ze wszystkimi typami szkół, które wchodzą w skład naszej placówki.

Wsparcie

Nasz kanał na Youtube!

youtube

Ostatnio na Youtube

11 listopada - Akademia szkolna

Ślubowanie klas pierwszych BSIS i SPP

Dzień Edukacji Narodowej

Rozpoczęcie roku szkolnego 2019/20

Statystyki

Odsłon artykułów:
2179179

Odwiedza nas 22 gości oraz 1 użytkownik.

Powiatowy Ośrodek Koordynacyjno-Rehabilitacyjno-Opiekuńczy

 

Szykujemy kartki dla uczestników Powstania Warszawskiego!

Z przyjemnością informujemy, iż dołączyliśmy do bardzo szczytnej akcji "BOHATERON – WŁĄCZ HISTORIĘ! WYSYŁKA KARTKI DO POWSTAŃCA". Ogólnopolska akcja ma na celu  upamiętnienie i uhonorowanie uczestników Powstania Warszawskiego oraz historii Polski XX wieku. Projekt ma edukować Polaków, bazując na historiach Powstańców, wzmacniać poczucie tożsamości narodowej, krzewić postawy patriotyczne oraz budować wrażliwość społeczną. Udział w akcji weźmie każda z naszych szkół, a więc Szkoła Podstawowa klasy 1-3 i 4-8, Branżowa Szkoła I Stopnia oraz Szkoła Przysposabiająca do Pracy. Każda ze szkół przygotuje 10 kartek! :)

Sprzątanie świata

W piątek 20 września nasza szkoła włączyła się do ogólnopolskiej akcji Sprzątania Świata – Polska 2019. Temat tegorocznej edycji brzmiał „Nie śmiecimy – sprzątamy – zmieniamy”. Tego dnia uczniowie uczestniczyli w apelach tematycznych, na których zostali zachęcani do podejmowania działań, dzięki którym nauczą się nie tworzyć niepotrzebnych odpadów i będą stawać się coraz bardziej odpowiedzialnymi ludźmi. Przypomniane zostały również zasady prawidłowego segregowania śmieci

Czytaj więcej...

"Polsko - hiszpańskie wariacje" - zajęcia językowe

Zespół Szkół nr 3 we Włocławku od 1 września 2019 roku rozpoczął realizację projektu pn. "Polsko - hiszpańskie wariacje", dofinansowanego z programu PO WER Ponadnarodowa mobilność uczniów. Pierwszym etapem realizacji projektu, po przeprowadzeniu rekrutacji, wypełnieniu ankiety oraz innych dokumentów jest przygotowanie uczniów do mobilności. Przez miesiąc uczniowie będą uczestniczyć w zajęciach językowych, kulturowych i merytorycznych,

Czytaj więcej...

Zebrania z Rodzicami oraz Radą Rodziców

Dnia 12 września (czwartek) o godz. 16.00 odbędą się zebrania z rodzicami, ponadto tego samego dnia o godz. 16.45 odbędzie się zebranie Rady Rodziców w stołówce szkolnej. Zapraszamy!

„Polsko – hiszpańskie wariacje” - działania rekrutacyjne

Rozpoczynamy działania rekrutacyjne i wprowadzające uczniów do udziału w projekcie „Polsko – hiszpańskie wariacje” Podczas rekrutacji z grupy chętnych będą brane pod uwagę: wyniki w nauce, frekwencja, zaangażowanie w życie szkoły, chęć prezentowania kultury regionu i Polski. W dniu 5 września br odbyło się pierwsze spotkanie informacyjne. We wrześniu odbędzie się rekrutacja uczniów i działania przygotowawcze do wyjazdu do Hiszpanii.

Czytaj więcej...

Menu obiadowe stołówki szkolnej

PONIEDZIAŁEK, 09.09.2019 R.

Kapuśniak z kapusty białej z ziemniakami
(składniki: woda; ziemniak; boczek wędzony; kiełbasa wieprzowa wędzona; kapusta biała; włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); marchew; cebula; przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), majeranek; pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie), pieczywo

Gulasz
(składaniki: szynka wieprzowa; cebula biała; mąka pszenna; masło 82% (tłuszcz, cukier, białko, sól); przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), sól; pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony)

Kasza jęczmienna

Buraczki zasmażane
(składniki: burak czerwony; masło 82% (tłuszcz, cukier, białko, sól); cukier; kwasek cytrynowy)

Lemoniada
(woda, cytryna, cukier, mięta)

 

WTOREK, 10.09.2019 R.

Żurek z ziemniakami
(składniki: woda; kiełbasa wędzona; boczek wędzony; śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej); żurek w płynie (składniki: woda, mąka żytnia, przyprawy); przyprawa żurek (składniki: mąka żytnia, mleko odtłuszczone w proszku, sól, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, tłuszcz palmowy, czosnek suszony, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, mąka pszenna preparowana, cebula suszona, zioła, aromat, glukoza, wędzona maltodekstryna, wędzona sól, przyprawy. Produkt może zawierać jaja i soję); włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); mąka pszenna; przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie), pieczywo

Spaghetti
(składniki: łopatka wieprzowa; makaron (mąka pszenna, jaja); sos do spaghetti (pomidory, woda, cebula, cukier, przecier jabłkowy, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca – guma guar, zioła (w tym oregano), przyprawy i ekstrakty przypraw. Może zawierać seler), pieczarka, groszek konserwowy (groszek, woda, sól, cukier)
Owoc

Kompot z jabłek
(składniki: woda; jabłko; cukier biały)

 

ŚRODA, 11.09.2019 R.

Zupa ogórkowa z makaronem
(składniki: woda, ogórek kiszony; makaron (mąka pszenna, woda, jaja, kurkuma); porcje rosołowe; włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); marchew; śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej); masło 82% (tłuszcz, cukier, białko, sól); przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie.

Kotlet drobiowy panierowany
(składniki: filet drobiowy; bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól. Produkt może zwierać jęczmień, owies, sezam i żyto); jaja; przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony)

Ziemniaki

Sałata ze śmietaną
(składniki: sałata masłowa; śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych)); sól; cukier; pieprz czarny mielony)

Herbata z cytryną
(składniki: woda; cukier biały; herbata czarna; cytryna)

 

CZWARTEK, 12.09.2019 R.

Zupa jarzynowa z ziemniakami
(składniki: woda, ziemniaki; porcje rosołowe; mieszanka warzyw (marchew, seler, por, pietruszka, kalafior/brokuł, brukselka, groszek); włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej); przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie), pieczywo

Danie chińskie z ryżem
(składniki: filet kurczaka; ryż biały długoziarnisty; woda; papryka czerwona; pieczarki; cebula biała; mąka pszenna; przyprawa do dań chińskiech; sól; pieprz czarny mielony; pieprz ziołowy)

 Mięta
(składniki: woda; cukier biały; mięta)

 

PIĄTEK, 13.09.2019 R.

Zupa pomidorowa z ryżem
(składniki: woda; porcje rosołowe lub kości wieprzowe; włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, natka); ryż biały długoziarnisty; koncentrat pomidorowy 30% (pomidory, tłuszcz, cukier, białko, sól); śmietana 18% (śmietanka, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator, regulator: guma guar, kultury bakterii fermentacji mlekowej); przyprawy: jarzynka (sól, suszone warzywa-w tym korzeń selera, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; cukier, skrobia, pieprz czarny, barwnik: ryboflawina; produkt może zawierać zboża, jaja, mleko, soję, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam), pieprz ziarnisty, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy mielony, liść laurowy, ziele angielskie)


Ryba zapiekana
(składniki: ryba; masło 82% (tłuszcz, cukier, białko, sól); koper)

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej
(składniki: kapusta kiszona; marchew; jabłko; sól; cukier; pieprz czarny mielony; olej)

 Sok owocowy 
(składniki: woda; sok owocowy)

Rozpoczęcie roku szkolnego 2019/2020!

Dobre wiadomości!!! :)

Miło nam poinformować, iż rozpoczęły się działania w zakresie rozbudowana naszej szkoły o łącznik i windę w ramach dostosowania do potrzeb osób z niepełnosprawnością. Łącznik skomunikuje budynek szkoły z salą gimnastyczną, salą rehabilitacji ruchowej i warsztatami Branżowej Szkoły I Stopnia. Urząd Miasta ogłosił postępowanie ofertowe, którego przedmiotem jest sporządzenie dokumentacji projektowo-kosztorysowej na rozbudowę budynków Zespołu Szkół nr 3.

Półkolonie letnie

W dniach od 24 do 28 czerwca 2019 roku odbyła się Półkolonia letnia dla 31 uczniów Zespołu Szkół nr 3 całkowicie sfinansowana przez Gminę Miasta Włocławek, pod okiem doświadczonej kadry: p. Katarzyny Kłusek, p. Aleksandry Balcerzak-Dębowej i p. Marzeny Kuczewskiej. Przez cały okres trwania półkolonii opiekę medyczną nad podopiecznymi sprawowała

Czytaj więcej...

Nasi uczniowie pojadą do Hiszpanii!!!

W lutym nasza szkoła złożyła formularz zgłoszeniowy w ramach projektu „Ponadnarodowa mobilność uczniów”, finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój w IV Osi Priorytetowej Innowacje społeczne i współpraca ponadnarodowa, Działanie 4.2. Programy mobilności ponadnarodowej.

Miło nam poinformować, że nasz projekt „Polsko-hiszpańskie wariacje” decyzją Zarządu FRSE z dnia 11 czerwca 2019 r. został rozpatrzony pozytywnie. Warunkiem złożenia formularza było napisanie projektu i pozyskanie partnera z jednym z krajów Unii Europejskiej. My nawiązaliśmy kontakt ze szkołą hiszpańską w Benicassim (https://pl.wikipedia.org/wiki/Benicasim). Z całej Polski złożono 384 wnioski, zaakceptowano 169, wśród szczęśliwców uznanie zdobył nasz projekt i dzięki temu 10-osobowa grupa uczniów wyjedzie na tydzień do Hiszpanii.

Celem projektu jest wzmocnienie przekrojowych kompetencji kluczowych w tym m.in.: nauka języków obcych, rozwijanie umiejętności uczenia się, nabycie nowych kompetencji niezbędnych do rozwoju osobistego, przyszłego zatrudnienia i aktywnego obywatelstwa europejskiego.

Lista rankingowa formularzy zgłoszeniowych https://power.frse.org.pl/img/power/Mfile/file/1050/lista_rankingowa_na_www_17.06.2019.pdf

Ulotka projektu: https://power.frse.org.pl/img/power/Mfile/file/995/ulotka_15x15_po_wer_mobilnosc_uczniow_2018_pl.pdf

Zakończenie roku szkolnego 2018/2019!

19 czerwca zakończyliśmy rok szkolny 2018/2019. Podczas uroczystości z tej okazji nagrody otrzymali najlepsi uczniowie Zespołu Szkół nr 3. Uhonorowaliśmy także najlepszych absolwentów naszej szkoły. Życzymy wszystkim wspaniałych, słonecznych i bezpiecznych wakacji.

Czytaj więcej...

Uroczysta - XIX Gala przyznania Nagród Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego Pana Piotra Całbeckiego

W niedzielę - 16 czerwca 2019 roku w Centrum Kulturalno - Kongresowym Jordanki w Toruniu odbyła się uroczysta - XIX Gala przyznania Nagród Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego Pana Piotra Całbeckiego. Wśród laureatów w dziedzinie Edukacja znalazł się nauczyciel naszej szkoły – Pani Maria Krasucka. To najbardziej prestiżowe nagrody, przyznawane za najwartościowsze dokonania w różnych dziedzinach. Pani Marii serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Czytaj więcej...