Dziecko układa kawałki jabłkaWszyscy lubimy przekąski, Przedszkolaki też. W ramach innowacji pedagogicznej przygotowały zdrowe chipsy z jabłek. Poznały zapach jabłuszka, dotykały jego mięsistej skórki, smakowały i te słodkie i te słodkie a na koniec danie główne, chrupiące, aromatyczne chipsy. Na koniec powstały z nich małe dzieła artystyczne.

Przedszkolak wkłada i ugniata kapustę w słoikuW ramach innowacji pedagogicznej przedszkolaki poznały naturalny probiotyk wzmacniający system odpornościowy naszego organizmu, którym jest kiszona kapusta. Za pomocą zmysłu dotyku, smaku i węchu poznały jej fakturę, zapach, smak, miały możliwość skosztować soku z niej, a na zakończenie zajęć podjęły próby jej ukiszenia.

Sok z marchwiiPrzedszkolaki w ramach innowacji pt. „WIRUSOOCHRONA, czyli wzmacniamy odporność zdrowym, drugim śniadaniem” uczestniczyły w zajęciach, podczas których miały możliwość za pomocą zmysłów dotyku, smaku, węchu poznać bogactwo jesiennych warzyw i owoców. Dzieci poznały nazwy warzyw i owoców, ich kolory, kształty, fakturę. A na drugie, zdrowe śniadanie- sok z marchewki. „Pomarańczowe wąsy” na buziach świadczą o tym, że był smaczny. Prowadzące zajęcia: M. Piasecka, M. Krasucka

Dzieci malują obrazJesień już do nad zawitała i Przedszkolaki o tym wiedzą. Dzieci wykorzystując terapię przez sztukę z ochotą malowały rączkami portret Pani Jesieni. I nie tylko portret, ale jak mówi przysłowie "brudne dzieci to szczęśliwe dzieci". I ile przy tym uśmiechu i radości...

Przedszkolaki z balonami20 września nasze Przedszkolaki obchodziły swoje święto. Celem obchodów było rozwijanie wszechstronnej stymulacji dzieci poprzez wrażenia słuchowe, wzrokowe, dotykowe oraz ruchowe. Dzieci bawiły się w kole przy muzyce, szukały balonów, tańczyły z nimi oraz łapały banki mydlane. Zabawy z chustą animacyjną pozwoliły na integrację całej grupy.