×

Logowanie do Strefy nauczyciela


Zapomniałeś login?


Zapomniałeś hasło?

Strefa Rodzica

Statuty, regulaminy, procedury, zebrania, dzwonki itp... Więcej...

MENU OBIADOWE - stołówka szkolna

Wypożyczalnia rowerów trójkołowych

Regulamin, dokumenty, informacje... Więcej

Punkt konsultacyjny

Punkt konsultacyjny dla rodziców i nauczycieli. Więcej...

Jesteśmy na Facebook

Jesteśmy też tutaj!

Zespół Szkół Nr 3

ZSnr3 Zapoznaj się ze wszystkimi typami szkół, które wchodzą w skład naszej placówki.

Wsparcie

Nasz kanał na Youtube!

youtube

Ostatnio na Youtube

Rozpoczęcie roku szkolnego 2019/20

Statystyki

Odsłon artykułów:
2102643

Odwiedza nas 32 gości oraz 0 użytkowników.

Powiatowy Ośrodek Koordynacyjno-Rehabilitacyjno-Opiekuńczy

 

Mleko i jego przetwory - wyjście do KeSeM

Serki, jogurty, kefiry, twarogi czy maślanka, to smaczne produkty włocławskiej Firmy- Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej we Włocławku. Uczniowie Zespołu Szkół nr 3, uczestniczący w projekcie pn. "Kuchenne doświadczenia", wzięli udział w wycieczce do KeSeM-u, w którym mogli zobaczyć linię produkcyjną sera krajanki, klinika czy śmietanowego. Wyjście odbyło się w ramach realizowanego projektu, finansowanego z Fundacji "ANWIL dla Włocławka".

Wycieczka rozpoczęła się od zobaczenia laboratorium, następnie uczniowie mogli zobaczyć, w jakich warunkach odbywa się fermentacja i przetwarzanie mleka na linii do produkcji i pakowania serów, jogurtów naturalnych i greckiego. Wycieczkę zakończyła w sklepie firmowym, gdzie uczniowie mogli zobaczyć cały asortyment wyrobów produkowanych we włocławskim KeSeM. Dziękujemy firmie za możliwość zobaczenia 

 

  • mleko
  • mleko1
  • mleko2
  • mleko3